Candida i munhålan och tarmarna

En vetenskaplig studie av effekten med vattenextrakt av vitlök och läkemedlet nystatin i munvatten vid svampinflammation i munhålan är publicerad i Gerodontology. 2012 Jun;29(2):e680-4, enligt följande:

INTRODUKTION:
Kronisk candidainflammation (svampinflammation) är den vanligaste inflammationen i munhålan hos personer med tandprotes. Standardbehandling för detta är med läkemedlet nystatin. Syftet med denna studie var att jämföra effekten av vattenbaserad vitlöksextrakt med nystatin.
MATERIAL OCH METODER:
En klinisk studie studie utfördes på 40 patienter, vilka delas in i två grupper. I varje grupp fick patienterna antingen nystatin eller vitlöksextrakt i 4 veckor.
RESULTAT:
Båda behandlingarna resulterade i betydande förbättring, där tillfredsställelse med användning av vitlök var större än för nystatin.
SLUTSATS:
Med tanke på effekten av vitlök och avsaknad av biverkningar och med hänsyn till biverkningar av nystatin kan vitlöksextrakt införas som en ersättning för standardbehandling vid svampinfektioner i munhålan.

Kommentar: Candidasvampen sprider sig från munhålan till tarmarna och kan där ge både inflammationer och gasbildning. Skolmedicinskt behandlas detta med bl.a. nystatin. Med tanke på ovannämnda resultat ger detta stöd för att vitlökssaften är att föredra för att användas mot candida inte bara munhålan, utan även i tarmarna.

 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7