Hälsa del 5, cellen och dess havsvatten

Vi är uppbyggda av celler som specialiserat sig till olika organ och uppgifter. Våra celler lever i ett “havsvatten” med en salthalt om ca 0,9%. De flesta mineraler i vårt “havsvatten” är utspädda i homeopatiska doser där koksaltet, NaCl, har den högsta koncentrationen, D2 (1: 100), och sedan finns det andra mineralsalter i spädningar upp till 1:1000000 (D6). Dessa mineraler kallas för spårämnen. Andra mineraler är i så höga spädningar att forskningen bara kunnat påvisa men inte mäta dess mängder i kroppen. Oavsett i vilka mängder de finns så är de alla viktiga för att vi ska må bra.

Genom “havsvattnet”, som omger cellerna, transporteras näring från blodkärlen in i cellerna. Inne i cellerna pågår en ständig aktivitet, s.k. metabolism, ämnesomsättning, där det bildas

  • byggstenar för att reparera kroppens celler
  • hormoner som reglerar hur kroppens olika organ ska fungera
  • signalsubstanser som påverkar om vi är ledsna eller glada, snälla eller aggressiva
  • energi  så vi orkar med vårt dagliga arbete
  • slaggämnen
  • gamla celler byts ut mot nya celler, o.s.v.

Cellernas aktivitet bildar avfallsprodukter, s.k. slaggämnen. Dessa slaggämnen skall passera genom det “havsvatten” som omger cellerna och sedan transporteras bort via lymf- och blodkärlen till levern. Där i levern ska slaggämnena dels avgiftas och dels återanvändas. Resterna av slaggämnen utsöndras via njurarna, tarmarna, lungorna och huden.

I det hav som omger cellerna simmar det omkring vita blodkroppar som kollar att allt är som det ska vara, även livsnerven (sympatiska och parasympatiska nervsystemet) övervakar och registrerar allt som sker där med sina sensorer. För att inte cellerna och dess omgivande hav skall vara för sladdrigt är den stabiliserad med kroppens egen armeringsnät, bindvävstrådar.

Inom den medicinska världen kallas havsvattnet för den extracellulära vätskan och bildar tillsammans med dess bindvävstrådar mesenchym (även kallad matrix), den luckra bindvävnaden. Bindvävnaden kallas även för stödjevävnad och det finns många olika slags stödjevävnad i kroppen. Viss stödjevävnad innehåller väldigt lite vatten och mycket mineralsalter, exempelvis  mellankotskivor (diskar), ledbrosk och benvävnad som bildar vårt skelett. Exempel på stödjevävnad som inte är så hård är våra ligament, senor och blodkärl.

I den mera mjuka bindvävnaden, som finns rikligt i våra muskler, kan kroppen lagra slaggämnen. När vi blir äldre ökar mängden slaggämnen särkilt i både musklernas och senornas bindvävnad. Typiska symtom på detta är att vi blir stelare och huden förlorar sin elasticitet och “rynkar” sig. Även inne i våra organ lagras det slaggämnen och leder till olika ålderssjukdomar (degenerativa sjukdomar).

Lite extra

Humoralpatologi är den medicinska kunskapen om hur cellerna tillsammans med sin omgivande vätska skall vara i balans, homeostas, för att kroppen skall kunna vara frisk. Humoralpatologin är en av grundstenarna inom naturläkekonsten.

Cellulärpatologi är den medicinska läran om att när cellen blir sjuk så blir även kroppen sjuk. Cellulärpatologin tillämpas huvudsakligen inom skolmedicinen.

 

 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7