Hälsa del 6, bindvävnaden, kroppens soptipp

Bindvävnaden är även kroppens soptipp. Alla slaggämnen som bildas inne i cellerna transporteras inte bort. Lite blir kvar i bindvävnaden, särskilt vid dålig blodcirkulation och när bindvävnaden blir sur, ex. av stress och syrabildande kost.

Bindvävnaden fungerar lite som ett filter och är i viss mån självrensande – men inte till hundra procent. Ju äldre vi blir desto mer slaggämnen lagras det, inte bara i kroppens bindvävnad utan även inne i cellerna och kallas i dagligt tal för ålderspigment (ex. lipofuscin).

Bindvävnaden kan liknas vid en tvättsvamp. Ibland måste tvättsvampen kramas ihop och sköljas rent. Detta kan vi göra på ett utmärkt sätt: genom fysisk aktivitet så klämmer våra muskler ihop vår tvättsvamp, bindvävnad, och pressar ut “smutsvatten” med dess slaggämnen som med blodcirkulation sköljs bort. Massage är ett utmärkt sätt att ge kroppen lite extra hjälp till att klämma ihop tvättsvampen, särskilt där den blivit lite hård med s.k. muskelknutor. Glöm inte att massera huden. Den blir mindre elastisk och mer  rynkig med åren, ofta pigmenterad av de slaggämnen den inte helt klarat av att utsöndra genom huden. Massera huden, även ansiktet, med BodyOil innan du går och lägger dig på kvällen, dels för att huden ska bibehålla sin fuktighet så den lättare kan andas, dvs utsöndra slaggämnen, och dels så huden kan bibehålla sin vitalitet, dvs motverka rynkor. En torr hud  “krakelerar”, såsom marken som bildar sprickor när den är tillräckligt torr.

Detox

Detox innebär att man försöker avgifta kroppens bindvävnad från slaggämnen. Detta kan man göra genom att

  • äta lite mindre än dagsbehovet, ex.  bara två mindre mål (där kalorimängden är mindre än vad man dagligen förbränner) om dagen som en 7-dagars kur. Då börjar kroppen att “äta” av depåer av olika ämnen som lagrats i bindvävnaden. Drick gärna ett extra glas vatten några gånger om dagen så att kroppen har tillräckligt med “sköljvatten”.
  • var återhållsam med salt, max en halv tesked dagligen. Salt binder vatten och indirekt slaggämnen i bindvävnaden.
  • fysisk aktivitet, ex. jogga eller cykla, så att man svettas.
  • torrborstning och massage.
  • Solidago Kliniplex
  • Carbomin
  • Vitlökssaft

 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7