Häxjakt på hälsokost

Häxjakten är återigen igång mot hälsokost av statliga SVT,  finansierad med våra skattepengar.

Visst ska det som är fel kritiseras, men med blanka vapen. Med blanka vapen menar jag här saklig, alltså objektiv, information. Men så har inte skett – saklig information saknas av SVT för att objektiviteten skall vara uppfylld för ett statligt organ.

Jag kan inte se att SVT har informerat följande:

Ett flertal vetenskapliga studier, publicerade på en av världens största forskningsdatabaser, visar att Curcuma och Ginkgo biloba har potential att motverka utveckling av neurodegenerativa sjukdomar såsom senil demens och Alzheimers. Däremot går SVT ut med förklädda journalister, söker bekräftelse av en professor inom demenssjukdomar, som verkar helt ovetande att dessa naturliga växter skulle kunna vara lämpliga för egenvård av demenssjukdomar, om att hälsokostpersonal ger vilseledande rådgivning.

Hälsokostbutikerna gör vad de kan för att hjälpa förtvivlade kunder som ber om råd mot sviktande minnesfunktioner. Läkemedelsverket påstår att rådgivningen är olaglig samtidigt samt att hälsokostpersonalen skulle bett kunderna vända sig till läkare – tyvärr går alltför många lyssnare på detta dravel.  Ring Läkemedelsverket 018-174600 och fråga vilket läkemedel som är godkänt för att bota Alzheimer! Läkemedelsverket borde veta att läkare kan i dagsläget inte ordinera läkemedel som varken finns eller kan bota Alzheimers sjukdom, möjligen bromsa sjukdomen i ett eller två år.

Det är inte förbjudet i Sverige att för personligt bruk använda vitlökssaft, ginkgo, curcuma eller B-vitaminer för att lindra demenssjukdomar. Internationell forskning visar på att de har en positiv bidragande verkan. Det är inte heller förbjudet att inlformera allmänheten om detta!

Att vi sedan har en lagstiftning som förbjuder marknadsföring av kosttillskott i syfte att förebygga eller lindra demenssjukdomar är en annan sak och enligt mig en skam för demokratin. Det är en nationalekonomisk välgärning att så många vill aktivt bidra till sin egen hälsa, både förebyggande, lindrande och botande. De statliga subventionerna till all ny patentmedicin gör att den övriga sjukvården sviktar idag mycket allvarligt.

Medicine licentiat Raimo Heino

VD Plantamed AB


 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7