Hostamin – ny produkt för luftvägarna

Hostamin tillkom efter att en av mina anställda fått hosta. Hon provade först med receptfria hostmediciner men de hjälpte inte. Hon gick då till doktorn som ordinerade receptbelagda hostmediciner. Inte heller dessa hjälpte, hostan var kvar och förstörde nattsömnen. Efter flera dagars hosta frågade hon mig varför vi inte hade något mot hosta. Jag satte ihop ett recept och sa: blanda ihop detta och prova. Dagen därpå berättade hon att det var första natten på länge hon kunnat sova utan att ständigt bli väckt av hostan.

Att ta fram ett läkemedel mot hosta var uteslutet, dels för de höga omkostnaderna för en registrering och dels att det skulle sannolikt ta flera år innan ett växtbaserad läkemedel skulle kunna bli godkänd. Jag övergav tanken att ta fram ett hostläkemedel. Alternativet blev att ta fram en “halstablett” i flytande form, alltså en halsmixtur som lenar och lindrar hals och svalg och som även är uppfriskande för luftvägarna. Tanken på en halsmixtur växte fram och när patent- och registreringsverket godkänt varumärket Hostamin satte personalen på Plantamed igång att tillverka den.

Hostamin är väldigt god och uppfriskande, visserligen sockersöt men helt utan konserveringsmedel eller andra tillsatser. 1 tesked innehåller ca 20 kcal.

 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7