Östrogenbrist

Innan, under och efter klimakteriet minskar östrogenhalten hos kvinnan. Detta leder inte bara till de klassiska symtomen med ökade hjärtklappningar, vallningar och svettningar utan även hos många kvinnor till nedstämdhet. Ett vanligt symtom på detta är att man plötsligt kan börja gråta och detta helt utan egentlig anledning. I stort sett så innehåller varenda hjärncell östrogenreceptorer. När östrogen saknas så “lider”  hjärncellerna och några av symtomen på detta kan vara nedstämdhet och modlöshet.

Östrogen är även nödvändigt för att bibehålla elasticiteten i huden, blodkärlen och ledbanden. Personligen tror jag att det är inte bara underlivets slemhinnor som blir tunnare av östrogenbrist, utan även många andra av kroppens slemhinnor, exempelvis runt ögat och då yttrar det sig som torra och svidande ögon eller att ledernas slemhinnor, de s.k. synovialhinnorna, blir både tunnare och torrare och bidrar därigenom till sämre normal ledfunktion. 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7