Östrogenbrist

Låg östrogenhalt medför:

  1. Elasticiteten i kroppens vävnader (hud, senor och blodkärl) minskar.
  2. Slemhinnorna blir tunnare, torrare och skörare.
  3. Skelettets förmåga att binda mineraler avtar.
  4. Nedstämdhet och apati har en tendens att tillta
  5. Kroppens celler “ropar” efter östrogen genomsätt öka antalet östrogenreceptorer. Mindre tillgång på östrogen bidrar till att cellerna tappar lite av sin vitalitet.
  6. Östrogenbrist gör att hypotalamus gör vad den kan för att aktivera hypofysen (i hjärnan) att aktivera äggstockarna att tillverka östrogen. När inte äggstockarna kan producera mer östrogen börjar hypofysen “koka” och bildar ännu mer av olika stimulanshormoner. Halten av v stimulanshormoner bli så mycket att det uppstår stressymptom såsom hjärtklappningen och svettningar. Till slut, oftast efter många år, brukar hypotalamus och hypofysen tröttna och då avtar de klimakteriella symtomen.
  7. Östrogenbrist stressar binjurarna via hypofysaktiviering.

Behandling: Tillskott av mycket låga doser av östrogen, gärna växtöstrogen som finns i lingon(-sylt), humle och fänkål. Vitamin D3 och E-vitamin  är bra för slemhinnor och och C-Vitamin för elasticitet i  senor och blodkärl.

Läs mer om  Övergångsbesvär och östrogenbrist i Hälsa och egenvård

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7