Reumatism och inflammation

För många bakterier i tunntarmen ökar risken för att det kan uppstå en inflammatorisk sjukdom, exempelvis olika reumatiska sjukdomar som drabbar leder och muskler.

För mycket bakterier i tarmarna och särskilt “proteinbakterier” som gillar proteintillskott, kött och baljväxter aktiverar vita blodkroppar i tarmväggarna. Dessa vita blodkroppar skickar ut kemiska ämnen som sprids med blodcirkulationen och triggar igång andra vita blodkroppar som, där de befinner sig, orsakar led- och muskelinflammationer, olika reumatiska sjukdomar, allergier såsom astma och eksem samt “tysta” blodkärlsinflammationer som sakta men säkert leder till åderförkalkningar. Det sistnämnda leder ofta till högre blodtryck och kärlkramp.

Nästan alla sjukdomar börjar med en inflammation, orsakad av irriterade vita blodkroppar i tarmväggarna.

Vad du kan göra för att få en bra bakteriebalans i tarmarna är följande:

  1. Töm tarmarna dagligen. Carbomin (1 tsk/morgonen) kan bidra till en normal tarmfunktion.
  2. Ät fiberrik kost (havregrynsgröt till frukost, baslivsmedel rotfrukter) som kan binda vätska och ge fyllnadsmaterial till avföringen.
  3. Ät bara mindre portioner (ca 100 g) av kött – välj gärna fet fisk eller kött från naturbete ex. lamm.
  4. Ät inte alltför stora portioner.
  5. Garlic Gold (1 msk i ett glas vatten, gärna på kvällen) som bidrar till en normal bakterieflora i tarmarna.

P.s. Proteinbakterier kallas även för förruttnelsebakterier. Den normala tarmfloran skall bestå av mjölksyrebakterier, kallas även för jäsningsbakterier, som trivs av fiberrik vegetarisk kost. D.s.

 

 

 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7