Simmande ”ormar” i blodet!

För cirka 30 år sedan började jag med mörkfältsmikroskopiering efter att ha utbildats i detta i Tyskland. Man tittar då på patientens levande blod i ett särskilt mikroskop.

Mycket fascinerande.

I mörkfältsmikroskopet ser man röda blodkroppar och kan göra en bedömning om det saknas järn (de röda blodkropparna krymper (mikrocytär anemi)) eller vissa B-vitaminer (de röda blodkropparna sväller (makrocytär anemi)). Man ser olika vita blodkroppar, urinsyrekristaller, kolesterolkristaller som flyter omkring som isflak, triglycerider (blodfett) och så mycket annat. Det som fascinerade mig allra mest i början vara alla “maskar” som simmande omkring i blodet – mycket märkligt. Och blodet som skulle vara sterilt. Ja- det var vad skolmedicinen sa då! Men det stämde inte – jag kunde ju själv se de levande bakterierna slingra omkring med egen rörelseförmåga!

Idag vet man blodet inte är sterilt. I den simmar bakterier som kan krypa ut genom blodkärlsväggarna och ge tysta infektioner. Ibland kryper de ut i huden och ger alla möjliga stadier av bölder, små som stora och med olika ”lärda” namn som om man visste vad det handlar om!

Varifrån kommer bakterierna i blodet?

“Ormarna” som jag såg var olika former av bakterier, särskilt s.k. spiroketer. Och genom åren har jag funderat varifrån de kommer. Många kommer från

  • munnen – när vi borstar tänderna pressar vi in massor av bakterier i blodet (varför tror du man ger hjärtsjuka antibiotika några dagar innan tandläkaren får göra sitt jobb med hjärtsjuka eller immunsvaga patienters tänder?)
  • huden – ex. insektstick (särskilt myggor och fästingar)
  • tarmarna – kanske den största ”boven”

Fortsättning följer!

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7