Tarmbakterier och hälsa

Forskningsrapport på forskningsrapport återges snart varje vecka i dagstidningar och TV om att felaktiga tarmbakterier kan ge både psykiska och fysiska sjukdomar, särskilt depressioner och svårare inflammationer med smärtor i leder och muskler. Mycket av detta har jag tidigare beskrivit under både nyheter och egenvård.

Istället för att ordinera de sjuka rätt kost så tröstas de deprimerade med psykofarmaka och de med muskelinflammationer med smärtstillande läkemedel, många av dessa narkotikaklassade och beroendeframkallande. Långvarig sådan behandling leder till smygande biverkningar och nya sjukdomar som behandlas med nya läkemedel. Allt detta är för mig en behandling som sakta bryter ned den drabbades rester av hälsa.

Ännu kan man inte läsa i de vetenskapliga rapporterna att det är i tjocktarmen som de goda tarmbakterierna ska vara och inte i tunntarmen. För att få goda bakterier i tjocktarmen måste man vara återhållsam med proteintillskott och särskilt i form av rött kött och för att minska på antalet bakterierna i tunntarmen, så att inflammationerna avtar i kroppen, ska man tugga maten noga samt inte äta mer än vad tunntarmen klarar av att smälta. Det är inte bara bakterier i tunntarmen som gör oss sjuka, utan även jästsvampar som trivs av snabba kolhydrater i form av vitt mjöl.

Ett bra komplement till kosten är bittra örter och vitlökssaft som både stimulerar matsmältningen samtidigt som de dödar både bakterier och svamp i tunntarmen. 

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7