Vårt produktsortiment

Kosttillskott

Kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Även essentiella fettsyror, aminosyror, fiber, olika örter och växtextrakt i koncentrerad form kan säljas som kosttillskott. De fungerar som ett komplement till din vanliga kost , och finns både som pulver, tabletter, kapslar och i flytande form.

För de allra flesta räcker det med vanlig kost för att få sig allt som kroppen behöver. Men ibland tillgodoser dock inte den vanliga kosten kroppens alla behov, och då kan ett tillskott behövas som ett komplement. Kosttillskott kan alltså inte ersätta den vanliga kosten.

Homeopatiska läkemedel

I dag används homeopatiska läkemedel av mer än 100 miljoner människor runt om i världen. Dessa medel används för behandling av såväl akuta och kroniska tillstånd.

Homeopatiska läkemedel tillverkas genom homeopatiska tillverkningsmetoder. En råvara (t.ex. en växt) blandas med ett hjälpämne till en modertinktur. Moderstinkturen späds därefter i hjälpmedlet, vilket kallas potensiering. Dessa potenser finns t.ex . i D6,D30,C200,CM. De tillverkas i olika former, granuler, tabletter, orala lösningar.

I Sverige får homeopati endast användas utvärtes eller intas oralt (via munnen).

Homeopatiska produkter klassas som läkemedel och måste vara registrerade av Läkemedelsverket.

Hälsokost

Hälsokost bygger på egenvård, ett brett begrepp som kan definieras på så sätt att individen tar ansvar för sin egen hälsa och sitt välbefinnande. Genom att själv ta initiativ, läsa på och vara aktiv i din egenvård är chansen för välmående större. Begreppet innefattar även “vård under eget ansvar” och med hjälp av egenvårdsprodukter har du själv möjlighet att lindra enkla och vanliga sjukdomar samt mindre skador. Kontakta alltid läkare vid försämring eller akuta och stora besvär.