Allergibehandling

Behandling av allergier
Allergi innebär att man är överkänslig mot något ämne som innehåller äggvita. Ämnet som ger allergi kallas allergen, helt ofarligt för de flesta men som gör att en del får allergiska besvär.

De vanligaste allergibesvären är eksem, hösnuva och astma. I princip är även en inflammation en allergisk reaktion!

Vid benägenhet för allergi kan kroppen börja producera allergiantikroppar, så kallade IgE-antikroppar, när kroppen utsätts för exempelvis björkpollen eller kattmjäll, som finns i vår miljö, både i hem och skola.

Allergiantikropparna sätter sig fast på vissa celler i kroppen som innehåller histamin och andra irriterande ämnen. När det allergiframkallande ämnet kommer in i kroppen fastnar det på antikropparna och får cellerna att släppa ut bl.a. histamin. Dessa ämnen leder till olika allergiska reaktionen såsom rinnsnuva, nysningar, klåda i näsa och ögon, astma m.m.

Varför blir man allergisk?
Det är många kända och okända faktorer som samverkar till att allergi uppstår.
Det är inte helt klarlagt varför vissa personer blir allergiska, men risken tros vara större om någon i släkten är allergisk, om miljön är för ”ren”, ett instabilt immunförsvar p.g.a. D-vitaminbrist eller av att kroppen är sur.

Många bakterier i tarmarna ger allergier och inflammationer!

Om du äter för mycket och tuggar maten dåligt ökar risken att bakterier börjar föröka sig i tunntarmen, som helst bör vara bakteriefri . Det är bara tjocktarmen vi ska ha mjölksyrebakterier som bryter ner den osmälta cellulosan. Bakterier kan sprida sig från tjocktarmen in i tunntarmen, särskilt om vi äter för mycket mat och som därtill är fet. Du kan motverka växt av bakterier i tunntarmen med Amaraplex, 1 tablett strax före lunch eller middag, som innehåller den bittra örten gentiana, eller med vitlökssaft som finns i Garlic Gold, 1 matsked på tom mage strax före sänggående (undvik fet mat på kvällen och att du inte äter efter kl 20.00 om du arbetar dagtid). För de som arbetar på oregelbundna arbetstider får man anpassa sig till detta.

Med homeopatiska läkemedel kan man behandla allergier med mycket små doser med det ämne, ex pollen eller djurepitel, som hos överkänsliga personer kan ge allergier. Dosen skall då vara tillräckligt liten för att inte ge en allergisk reaktion men tillräcklig stor så att kroppens immunsystem kan känna av den. På så sätt kan kroppens immunsystemet sakta börja tolerera de allergiframkallande ämnena, som ordinerats. En sådan behandling kan leda till inte bara en lindring utan även till ett botande.

Exempel på sådan homeopatisk behandling är ordination av mycket små doser av träd- eller gräspollen mot pollenallergiker eller små doser av allergener från ex. hund, katt, häst och kvalster. Inom skolmedicinen gör man ”samma sak”, men istället för att kalla detta för homeopati så kallas det med lite olika namn, exempelvis allergivaccinering, specifik immunterapi eller desensibilisering. Tyvärr används detta alltför sällan inom skolmedicinen och tvätt är den homeopatiska allergibehandlingen för många helt okänd.
Den homeopatiska behandlingen börjar med en låg dos, vanligen en tablett innehållande allergener från träd, gräs eller djur, i två veckor för att sedan öka med en tablett varannan vecka tills dagsdosen är 4 tabletter dagligen. Tabletterna skall smälta i munnen så att de vita blodkropparna kan redan i munslemhinnan lära sig tolerera de enormt små mängder homeopatiska allergener. Behandlingstiden är i regel upp till 3 – 5 år. Lindring av allergisymtom kan komma redan om 2 – 3 månader.

Specifik och ospecifik homeopatisk desensibilisering
Specifik desensibilisering innebär att man tar ett homeopatiskt läkemedel som innehåller ett ämne som man är allergisk gentemot.
Ospecifik desensibilisering innebär att man tar ett ett homeopatiskt läkemedel som man nödvändigtvis inte är allergisk mot men som ändock kan lindra allergiska besvär. Exempel på sådana homeopatiska läkemedel är Apis D6 (innehåller bigift) eller Euphrasia D6 (innehåller örten ögontröst). De två sistnämnda homeopatiska läkemedlen kallar jag för homeopatiska antihistaminer. De har en mild verkan och kan ibland lindra inom några minuter. De ersätter dock inte av läkare ordinerade antihistaminer.

Viktigt: Vid homeopatisk behandling ska man fortsätta med de läkemedel som läkare ordinerat och enbart i samråd med läkare minska på medicineringen vid de fall allergibesvären avtagit.

För övrigt tillåter inte den svenska läkemedelslagen att jag här ger behandlingsförslag med de homeoaptiska läkemedel som Läkemedelsverket har registrerat som homeoaptiska läkemedel! Man kan verkligen undra vilka lobbyister som ligger bakom att de multinationella läkemedelsbolagen skall skyddas mot konkurrrens från homeopatiska läkemedel. Vad är man rädd för? Personligen tror jag att man med makt och pengar kan ”köpa” lagar.

Hälsa del 1, arv och livsstil

Allergimedicin som botar stoppas

Kan vi lita på den skolmedicinska forskningen?

Lindra migrän med Chelidonium D6

Nu är pollenallergin här!

Ledbesvär

Allergibehandling

Onda och goda bakterier i tarmarna styr ditt liv!

När tarmen sprack!