När tarmen sprack!

För några dagar sedan kunde vi läsa i dagspressen att den Oscarbelönade skådespelerskan Patty Duke hade dött. Hon dog av blodförgiftning efter en brusten tarm. Hur många som drabbas av detta i Sverige talas det tyst om. Förstoppning är en riskfaktor för uppkomst av brusten tarm. Förstoppning bedöms ofta inom sjukvården som ett “normaltillstånd”.

Det är inte bara en inflammerad blindtarm som kan spricka. Även den övriga tjocktarmen, i synnerhet av inflammerade tarmfickor som uppstår vid kombinationen förstoppning och jäsningar i tarmen. Jäsningarna kan blåsa upp tarmfickorna så att de buktar utåt i tjocktarmen och kan till slut spricka och tarminnehållet kommer ut i bukhålan och ger blodförgiftning.

Förebygg förstoppning och tarmjäsningar enl följande:

  1. Ät fiberrik föda såsom havregrynsgröt till frukost och kokta rotfrukter till lunch eller middag. Är du sugen på mellanmål tugga ordentligt en morot eller ett äpple.
  2. Drick mellan måltiderna ca 2 liter vatten.
  3. Gå på toaletten så snart tarmarna “signalerar”.
  4. Motverka jäsningar i tarmarna med Garlic Gold Vitlökssaft, 1 msk varje kväll i ett glas vatten samt 1 tablett Amaraplex strax före frukost eller lunch. Tugga gärna tabletten och skölj ner detta med lite vatten.
  5. Börja dagen med 1 tesked Carbomin i ett glas ljummet vatten och drick den på tom mage minst 15 minuter före frukosten.
  6. Promenera eller jogga  1/2 timme dagligen.

Solidago Kliniplex understödjer njurarnas utsöndrande funktion av vätska.

Är du morgonstel och svullen om morgnarna? Tänk på att salt binder vatten i kroppen och kan göra dig onödigt stel om morgnarna. Salt kan höja blodtrycket och försämra njurfunktionen.

Garlic Golds utökade användningsområden.

En av de bästa åtgärder du kan göra för att sänka kolesterolet i blodet är att minska på snabba kolhydrater, d.v.s. söta frukter, mjölmat (pasta, lasagne, pizza, bullar),  sötsaker samt äta havregrynsgröt och råa morötter.

Fortsättning om simmande ormar i blodet

Vitlökssaft Garlic Gold

Simmande ”ormar” i blodet!

Sill och potatis

Reumatism och inflammation

Vitlökssaft Garlic Gold

Läkemedelsverket tillåter inte doseringsanvisningar för homeopatiska läkemedel.

1 2 3 4 5 6 7